wie

Even voorstellen.

Na een loopbaan van bijna 25 jaar als gemeente ambtenaar (laatst als beleidsmedewerker groen, natuur en landschap) heb ik in 2007 het roer omgegooid. Dit was de start van Natuurlijk Asselt. Een pelgrimstocht op de fiets naar Santiago de Compostella ging hieraan vooraf.

Ik, Harry woon samen met Annie vanaf 1988 in Asselt, een gehuchtje van nog geen 350 inwoners net boven Roermond in Midden Limburg. De idyllische ligging aan de Asseltse Plassen, het monumentale kerkje en dito boerderijen en de landelijke omgeving, maken de status van beschermd dorpsgezicht meer dan waar.

Al vanaf onze jeugd hebben wij een passie voor de natuur en we genieten dan ook met volle teugen van de natuur in en rond Asselt. Erg leuk om dit ook uit te dragen via mijn werkzaamheden.

De gans in het logo van Natuurlijk Asselt staat symbool voor de natuur in onze omgeving, waar grote groepen grauwe ganzen overwinteren. Boerenganzen helpen bij het beheer van onze tuin; bio-grasmaaiers. Ook staat de gans symbool voor pelgrimage.

 

 

Interview Biejeingezeumerd 2023-3 MHVS